"Møysommelig research" og "heilhetlig følelse av troverdighet"

Kjell Magne Gjøsæter gir terningkast 4 til Dovres Utvalgte. Han er begeistret for hvordan kart og fotografier bidrar til å skape et realistisk bilde av historien, det  minimerer skillet mellom fakta og fisjon.

Les mer  på https://bokblogger.com/2022/11/01/dovres-utvalgte/til

Dovres Utvalgte (2021)

"Dovres Utvalgte er en velskrevet og tankevekkende kontrafaktisk roman - eller skal vi si varsel!

Ingrid Strümke har anmeldt boka Dovres Utvalgte og mener den er «Absolutt leseverdig». Les mer på https://ingridstruemke.wordpress.com/2022/08/06/dovres-utvalgte-av-morten-brusletto/

"Dovres Utvalgte er en bok for seg selv"

Bokblogger Tine Sundal har lest boken som foregår i et Norge under nazistyre.

Les mer her: https://tinesundal.blogspot.com/2022/08/dovres-utvalgte-av-morten-brusletto.html

Når du har møtt et vitne, så har du selv blitt et vitne!

Under den andre verdenskrig dannet tyske studenter i Münchenområdet den ikke-voldelige motstandsgruppen «Den hvite rose.». De fleste medlemmene ble arrestert og henrettet i 1943. Kunstinstallasjonen Roseslottet på Frognerseteren er oppkalt etter disse modige ungdommene.

Vebjørn og Eimund Sand sin permanente installasjon på Frognerseteren viser bilder av mennesker og situasjoner funder okkupasjonen av Norge. Alt plassert nennsomt blant skulpturer og lyd- og geometriske installasjoner.

Kunstnerne har tatt et dypdykk i andre verdenskrig og hentet frem informasjon de betegner som «avgrunner som er uutholdelige». Er du interessert i historie og kunst er dette definitivt noe å få med seg. Uansett burde du vurdere en tur. Spesielt i disse dager med et Europa i krig er utstillingen ekstra tankevekkende. 

ROSESLOTTET ER ET LEIRBÅL ALLE KAN SITTE RUNDT

Bare følg skiltene fra Oslo til Holmenkollen. Da kommer du til Frognerseteren og der er det skiltet til parkering. Det er en liten spasertur på fem minutter ned til utstillingen. Du kan også ta T-banen til Frognerseteren stasjon som er noen få meter unna. Vi anbefaler å spandere på seg et program for å få mest mulig ut av opplevelsen.

Det første du møter er 37 portretter av tidsvitner som på forskjellige måter var med på motstandskampen eller var dens ofre. Like mange kvinner som menn er presentert, i tillegg til to russere og to ukrainere.

Blant alle maleriene fra krigens dager finner du flere installasjoner, bl.a. en 3,5 meter høy hvit rose og fem gullforgylte søyler som representerer hvert av krigsårene. Kongebjerka står i midten.

I Ellinors hus kan du følge fem år gamle Ellinor Meiran bli hentet i Rosenborggt 15 i 1942. Snu deg rundt og hun er om bord på DS Donau på vei til Auschwitz.

Totalt består installasjonen av 150 kunstverk i form av malerier, skulpturer, geometriske installasjoner og lydinstallasjoner. Roseslottet er laget for alle. Her ønskes alt fra skoleklasser til besteforeldre med barnebarn velkommen. Regn med at det fort kan gå noen timer, om du ønsker det.

Foto: Vidda Forlag. Takk til Roseslottet

Alternativ til påskekrim?

Bunldebilde

Har du lyst til å lese noe annet enn krim i påsken? Her er et supert påsketilbud på to brennaktuelle romaner om fremmede makter som tar seg til rette i landet vårt. Bestill før 10 april og få disse to godbitene for 399,- kroner. Du kan lese mer om Den RUSSISKE BJØRNEN Våknerwww.byggkom.com og om Dovres Utvalgtewww.dovresutvalgte.no. Du kan også trykke på Butikknappen oppe til høyre så er du sikker på å få bøkene før påske.

Vidda Forlag har produsert
NAF Asker og Bærum sin 90-årsbok

Vidda har laget ny video med Berg & Kompani

Hallingdølen omtaler Dovres Utvalgte

Les utdrag fra første kapittel - Dovres Utvalgte

Vidda presenterer Berg & Kompani med Down & Out